Vsak dan:

08:00 - 20:00

02 23 53 552, 02 23 53 553

mr@mdt.si

02 23 53 555

scitnica@mdt.si

Lavričeva ul. 1

2000 Maribor

Naročite se

Za samoplačniške preglede vas vljudno prosimo, da se naročite preko e-pošte, telefonsko ali osebno.
Vaše naročilo je bilo oddano. V kratkem se vam bomo oglasili!
POZOR! Pred MR preiskavo je potrebno izpolniti splošni vprašalnik za MR, v primeru, da boste opravili MR dojk, pa tudi vprašalnik za MR dojk. Prenesete in natisnete ju lahko tukaj.
Za pospešitev obravnave vas prosimo, da ustrezen izpolnjen vprašalnik prinesete s seboj.
Splošni vprašalnik za MR Vprašalnik za MR dojk
Vaše naročilo je bilo oddano. V kratkem se vam bomo oglasili!
POZOR! Paciente, ki prvič prihajate na pregled ščitnice, prosimo, da izpolnite vprašalnik pred prvim pregledom. Vprašalnik pred prvim pregledom
 

MR DOJK

MDT&T d.o.o.  >  MR DOJK

Če ima preiskovanka redne mesečne krvavitve, je idealen čas za MR preiskavo od 5. do 15. dneva menstrualnega cikla. Prvi dan krvavitve se šteje kot dan 1.

Ob jemanju hormonskega nadomestnega zdravljenja lahko pride do kopičenja kontrastnega sredstva v normalnem tkivu dojke, kar otežuje razlago najdb pri preiskavi, zato se priporoča prekinitev zdravljenja vsaj 4 tedne pred obravnavo.

MR ni smiselna v času 6 mesecev po operaciji in 12 mesecev po obsevanju dojke, saj so lahko spremembe v sklopu celjenja razlog za napačno pozitiven izvid.

Za preiskavo morate biti tešči vsaj 6 ur.

V ostalem veljajo splošna navodila za pregled z MR.

Preiskovanki pred pregledom vzpostavimo periferno vensko pot za aplikacijo kontrastnega sredstva (običajno v komolčni kotanji). Radiološki inženir vas bo namestil na preiskovalno mizo, in sicer v na trebuhu ležeč položaj. Ob tem bosta dojki nameščeni v odprtino tuljave, namenjene za preglede dojk. Dal vam bo slušalke za zaščito sluha, saj so med preiskavo slišni glasni zvoki. V roko boste dobili zvonček, s katerim lahko pozvonite v primeru kakršnihkoli težav med postopkom in na ta način kontaktirate radiološkega inženirja, ki ga izvaja.

Posebej pomembno je, da med samo preiskavo popolnoma mirujete, saj premiki poslabšajo kvaliteto slik!

Obravnava traja med 30 in 40 minut.

Da, za MR dojk je potrebna uporaba intravenskega kontrastnega sredstva.