Vsak dan:

08:00 - 20:00

02 23 53 552, 02 23 53 553

mr@mdt.si

02 23 53 555

scitnica@mdt.si

Lavričeva ul. 1

2000 Maribor

Naročite se

Za samoplačniške preglede vas vljudno prosimo, da se naročite preko e-pošte, telefonsko ali osebno.
Vaše naročilo je bilo oddano. V kratkem se vam bomo oglasili!
POZOR! Pred MR preiskavo je potrebno izpolniti splošni vprašalnik za MR, v primeru, da boste opravili MR dojk, pa tudi vprašalnik za MR dojk. Prenesete in natisnete ju lahko tukaj.
Za pospešitev obravnave vas prosimo, da ustrezen izpolnjen vprašalnik prinesete s seboj.
Splošni vprašalnik za MR Vprašalnik za MR dojk
Vaše naročilo je bilo oddano. V kratkem se vam bomo oglasili!
POZOR! Paciente, ki prvič prihajate na pregled ščitnice, prosimo, da izpolnite vprašalnik pred prvim pregledom. Vprašalnik pred prvim pregledom
 

MR GLAVE IN VRATU

MDT&T d.o.o.  >  MR GLAVE IN VRATU

Če imate predvideno MR glave z uporabo kontrastnega sredstva (na primer za opredelitev tumorjev ali v sklopu diagnostike multiple skleroze), ostanite pred preiskavo tešči vsaj 6 ur.

V ostalih primerih za MR glave ni potrebna posebna priprava, veljajo le splošna navodila za pregled z MR.

Radiološki inženir vas bo postavil v ustrezno lego na preiskovalni mizi ter namestil primerno tuljavo. Dal vam bo tudi slušalke za zaščito sluha, saj so med preiskavo slišni glasni zvoki. Nato vas bo za čas pregleda zapeljal v MR aparat. V roko boste dobili tudi zvonček, s katerim lahko pozvonite v primeru kakršnihkoli težav med postopkom in na ta način kontaktirate radiološkega inženirja, ki ga izvaja.

Posebej pomembno je, da med samo preiskavo popolnoma mirujete, saj premiki poslabšajo kvaliteto slik!

Obravnava traja okoli 30 minut. Če je potrebna še aplikacija kontrastnega sredstva, se čas podaljša za dodatnih 15 minut.

Kontrastno sredstvo se pri tovrstnih preiskavah rutinsko ne uporablja, razen v posebnih primerih, kot so opredelitev znanih tumorjev, žilnih malformacij, pri diagnostiki multiple skleroze itd.